[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” inline_fonts=”ABeeZee”]

Szavatossági feltételek  nyílászárókra

Az IDEX INTER-ED Kft.  (1163 Budapest, Cziráki u. 26-32.)  mint gyártó és forgalmazó jótállást biztosít az általa gyártott, az Ön által vásárolt, jelen jótállási jegyben meghatározott termékekre  (műanyag nyílászárókra)  a 270/2020. (VI.12.) Korm. rendelet  –  az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról  – (a továbbiakban: Jótállási kormányrendelet) alapján.

1./ A nyílászárókra  (műanyag ajtó / műanyag ablak / sorolt szerkezet) az Idex Inter-Ed Kft. által biztosított jótállási idő a termék fogyasztó általi átvételétől számított 1 év / 2 év / 3év.

  • a 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy (1) év,
  • a 100 000 forintnál drágább, de 250 000 forintot el nem érő eladási ár esetén két (2) év,
  • 250 000 forint eladási ár felett három (3) év.

*Több nyílászáró esetében az árat darabárra, nem pedig végösszegre számítjuk!

2./ A jótállás csak abban az esetben érvényesíthető, ha Ön betartotta a termék használatára és karbantartására vonatkozó utasításokat, melyek nyilvánvalóak a termék jellegéből kifolyólag és amelyeket mi biztosítunk az Ön számára a jelen jótállási jegy mellékleteként. 

3./ A kötelezettség kezdő időpontja a termék átadás-átvételi időpontja.

4./ A Megrendelő (Vásárló) a törvényi kötelezettségek ideje alatt felmerült reklamációt írásban (lehetőség szerint fényképmelléklettel ellátva)  hozza a Vállalkozó tudomására,  vagy  személyesen jelenti be a vállalkozó  bármelyik telephelyén!  A Vállalkozó a megrendelő reklamációjáról szóló írásbeli értesítés kézhezvételétől számított 15 munkanapon belül a kivizsgálásra szakembert küld.

a.)  Amennyiben a Megrendelő minőségi kifogása vélhetően jogos, a gyártó gondoskodik a törvényi előírásoknak megfelelően a hiba kijavításáról.

Bizonyos esetekben a Vállalkozó a fogyasztási cikk cseréjére, ha pedig ez nem lehetséges, a vételár visszafizetésére lesz köteles a következők szerint:

– ha az első javítás során kiderül, hogy a cikk nem javítható, és a fogyasztó másként nem rendelkezik;

– ha a jótállási időtartam alatt a cikk három javítás után ismét meghibásodik, és a fogyasztó eltérően nem rendelkezik; valamint ha a fogyasztó nem igényli a vételár leszállítását, és nem kíván javítást;

– ha a kijavításra az igény közlésétől számított 30 napig nem kerül sor.

A cserére, visszafizetésre 8 napon belül sort kell keríteni!

Amennyiben a javítás vagy kicserélés időtartamam meghaladja a 15 napot, akkor a vállalkozás köteles tájékoztatni  a fogyasztót ennek várható időtartamáról. 

A tájékoztatás történhet írásban, vagy elektronikus levél formájában.

Javítás esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amíg a fogyasztó a cikket nem használhatta.

b.) Amennyiben a megrendelő minőségi kifogása alaptalannak bizonyul, a Megrendelő köteles a Vállalkozó azon költségeit megtéríteni, amelyek a minőségi kifogás vizsgálata során felmerültek.

5./ Vállalkozó mentesül a kötelezettségi felelősség alól, ha Megrendelő a termékeket nem megfelelően szállítja, vagy nem szakszerűen építi, vagy építteti be, illetve a karbantartást nem, vagy hiányosan végzi, továbbá nem rendeltetésszerűen használja azokat.

Szintén mentesül még a kötelezettségi felelősség alól, ha nem a Vállalkozó okozta balesetből adódó kár, elemi kár, valamint idegenkezű rongálásból eredő kár okozta a termék sérülését, funkcióját tekintve alkalmatlanná válását.

Mentesül továbbá, ha a Megrendelő nem megfelelő körülmények közé építi, vagy építteti be a termékeket.

Nem érvényesül garanciális kötelezettség erős párakicsapódás, vakolásból eredő hibák, mész, cement, festék, egyéb maró hatású vegyi anyagok, használata, jelenléte okozta elszíneződések esetén.

A Vállalkozó mentesül a kötelezettségi felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a Megrendelő felé való teljesítés után keletkezett.

Budapest, 2020. december 1.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]