Gyakran Ismételt Kérdések

Nem, az ajánlatkérés semmiféle kötelezettséggel nem jár.

Ajánlatunk alapesetben tartalmazza a komplett szerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Ajánlatunk tartalmazza továbbá a párkányfogadó profilokat, felületvédő fóliázást.

A gyártási határidő 4 hét. Speciális eseteknél ez az idő hosszabb lehet.

Mivel a nyílászáró vásárlás hosszú távú befektetés, érdemes minden lehetséges szempontot figyelembe venni a választásnál. Az első és legfontosabb elvárás, amit tisztázni kell, a nyílászáró hőátbocsátási tényezőjének meghatározása, hiszen fő szerepe, hogy megóvja életterünket a különböző hőhatásoktól. Meghatározó tényező a nyílászáró beépítésének pontos helye. Más üvegezés kerül például egy fürdőszoba (betekintést gátló) és más egy nappali ablakába. Fontos szempont lehet még az elhelyezendő szerkezet égtáj szerinti fekvése. Egy olyan helyiségbe, amely például déli, dél-nyugati fekvésű, célszerű napvédő üveget tenni, hiszen nagy fényterhelésnek van kitéve. Egy zajos, utcafronti szobánál javasolt egy magasabb hangszigetelési értékkel rendelkező nyílászáró beépítése. Ha szűk térben kell nyílászárót elhelyezni, kitűnő megoldás lehet egy toló szerkezet elhelyezése. Fontos szempont lehet még a könnyű tisztántartás, karbantartás, a biztonság. Az elvárások teljesen egyediek és nagyon széleskörűek lehetnek. Éppen ezért szakértő kollégáink készséggel segítenek Önnek kiválasztani azt a megoldást, amely Önnek a legtöbbet nyújtja.

Bontás nélküli nyílászáró cserénél lényegtelen. Ha a nyílászáró cseréje bontással jár javasolt a cserét még a glettelés, festés, illetve burkolás előtt elvégezni

A beépítés helyszínén minden esetben biztosítani kell a megfelelő munkateret, ezáltal az akadálymentes munkavégzést. Célszerű sérülékeny tárgyainkat megfelelő távolságra helyezni, illetve a nehezen mozdítható tárgyak pormentességéről gondoskodni, mivel a munka porral jár. Nagyban segítheti a munka menetét a közeli parkolóhely biztosítása. A gördülékeny együttműködés elengedhetetlen feltétele a folyamatos kapcsolattartás.

A kibontott szerkezetek elszállítását külön igény szerint meg tudjuk oldani.

Az üvegezett szerkezetek természetes velejárója. A belső felületen a páralecsapódás feltételeit a belső és külső hőmérséklet, a belső levegő relatív nedvességtartalma és a nyílászáró hőátbocsátási tényezője határozzák meg

A levegő bevezetését és elvezetését is magába foglaló, minden helyiségre kiterjedő szellőztetés hiányában a normális életvitel (emberi kipárolgatás) valamint a vizes helyiségekben zajló közvetlen páratermelő tevékenység (főzés, mosogatás, zuhanyzás, ruhaszárítás, stb.) következtében a belső terekben termelődő és megnövekvő páratartalom a falfelületeken és a nyílászárókon csapódik le. A lecsapódás megjelenésének esélye nagyobb, ha az ablak mentén a levegő mozgását függöny, virágok, könyöklő akadályozzák, ha a fűtőtest elhelyezése célszerűtlen, vagy ha – tekintettel a napjainkban jellemző, „gyors” építkezési szokásokra – az építés során nem voltak tekintettel a technológiailag szükséges száradási idő betartására

A páralecsapódás, mint jelenség a korszerű nyílászárók esetén sem szüntethető meg, ám az üvegezés hőszigetelő-képességének javításával, fokozott hővédelmi üvegek (minimum Ug=1,4 W/m2K) beépítésével, a fűtőtestek célszerű telepítésével, redőnyök alkalmazásával, rendszeres szellőztetéssel (ajánlott nyíló-bukó ablakok alkalmazása, résszellőzést biztosító vasalatok felhasználása) a kicsapódás esélye jelentősen csökkenthető.

A bontás nélküli (tokba építés) ablakcsere esetén kőművesmunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükséges. mert a nyílászáró csere folyamán a belső fal részek, burkolatok sérülhetnek. Ennek helyreállítása pedig kőművesmunkát igényel. Ez a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás, az általunk beépített ablakok, ajtók kiszigetelve, beállítva kerülnek átadásra, így funkciójukat azonnal tökéletesen betöltik beépítés után!

A légkamra azért fontos mert minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő és hang szigetel, illetve annál jobb a statikája.

Egy előzetes árajánlat elkészítéséhez elegendő a külső fal szélességi és magassági mérete illetve a fal vastagságának megadása.

Két üveglapot egy távtartó léc segítségével ragasztanak össze és a két üveg között kapott légrést gázzal töltik ki. Az így kapott dupla rétegű üveget nevezzük hőszigetelő üvegnek. A gyártás során a két üveg közé kerülő távtartó lécet páraelszívó golyócskákkal töltik fel, majd a lécre tömítő anyagot helyeznek, aminek a segítségével rárögzítik egy oldalról az üveget. A félig kész szerkezet présgépbe kerül, ahol úgynevezett gázfelhő segítségével feltöltik a légrést gázzal, miközben a másik üveget is a távtartóra erősítik.

Az argon illetve a kripton rossz hővezetési tulajdonságú nemesgázok, így ezek segítségével jelentősen javíthatjuk a szerkezet hőszigetelését.

A meleg-peremes távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. Bár számos „meleg-perem” távtartó rendszer létezik, a legelterjedtebb módszer, a műanyag távtartós szerkezetek alkalmazása, minek során elkerülhetjük a fém-üveg érintkezése mentén kialakult hőhidat.

Az edzett üveg olyan hőkezelt víztiszta, anyagában színezett, félkemény vagy kemény bevonatos Float üveg amely ellenállóbb a mechanikai hatásokkal, a hőmérséklet változással szemben. Az edzésnek köszönhetően nem szilánkosan törik, hanem apró tompa darabokra „robban”. Ezért biztonsági üvegként is gyakran alkalmazzák. Önmagában az edzett üveg tovább már nem megmunkálható – nem vágható, hajlítható, porszórható – de laminálható, építhető, festhető.

Egy üveget akkor kell edzeni, ha az adszorpciós (energia elnyelési) (EA) értéke 60 % felett van. Ilyenkor az üvegek már akkora mennyiségű napenergiát nyelnek el, hogy fokozottan megnő a hőtörés kockázata.

Fej feletti üvegezésnél a szigetelő szerkezet külső oldala minimum 6 mm vastag – gyakran edzett – üveg, belső oldala pedig mindig laminált üveg, így egy esetleges felülről érkező becsapódás következtében, ha az üvegszerkezet betörik, a belső üveg meggátolja az üvegszilánkok lepergését a belső tér felé.

Igen, a trapéz, háromszög, sokszög formákhoz szükséges megadni a főbb paramétereket, egyéb nem szimmetrikus alakokhoz sablon alkalmazandó.

Az Rw értéket a különböző vastagságú üvegek (aszimmetria) alkalmazásával, a légrés vastagságának növelésével vagy egy speciális hanggáló (SC) fóliával laminált üveggel lehet javítani.

A 2- rétegű szerkezetek 2 párhuzamosan elhelyezkedő üveglapból és a közte lévő távtartóból állnak. A 3-rétegű szerkezet 3 párhuzamosan álló üveglapból és 2 távtartó használatával készülnek.

Háromrétegű üvegezéssel, két db. Low-e üveg beépítésével csaknem felére csökkenthető a hőátbocsátási érték.

Esetleg nem találta meg a választ kérdésére?

Keressen bennünket bármely elérhetőségünkön, szakértőink állnak szíves rendelkezésére!