Légbevezetők

Aereco légbevezetők
Komfort és energiamegtakarítás
Az új építésű, valamint korszerűen felújított épületeinket már megerősített hővédelem és az igen jó tömítettségű nyílászárók jellemzik.
Ezzel az energiatakarékosság jegyében ugyan a fő hőtechnikai problémákat megoldottuk, de az épület „becsomagolásával” új gondok keletkeztek.

Ahol nincs, vagy nem megfelelő a szellőzés, a friss levegő nem tud bejutni, ezáltal egészen új problémák keletkeznek: romlik a helyiségek levegőminősége, csökken a komfortérzet és az életvitellel együttjáró párafeldúsulás következtében, a hidegebb felületeken páralecsapódások keletkeznek.

Fűtési szezonban az ablaknyitásos szellőztetéssel szabályozatlanul nagy mennyiségű hideg levegőt engedünk be az épületbe, amellyel jelentősen növeljük fűtési költségeinket.
Optimális páratartalom, és fűtési energia megtakarítás
A megoldás: intelligens légbevezetőket építünk a lakóhelyiségek homlokzati nyílászáróiba, (vagy külső falaiba) hogy ezeken keresztül friss levegőt juttassunk be a legkevésbé szennyezett helyiségekbe, és a nyílt égésterű gázkészülék légutánpótlása érdekében a gázkészülékek helyiségeibe.
Ezzel összhangban az elhasznált levegőt a kiszolgáló, vizes helyiségekből kell az épület adottságaihoz alkalmazkodva eltávolítanunk.
Mi szabályozza a légcserét?
A (higro)páraszabályozású légbevezetők érzékelője és működtetője azt az ismert fizikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok megnyúlnak a páratartalom emelkedésekor és összehúzódnak,
ha a levegő szárazabbá válik.
Ezen az elven működik a légbevezetők V8 érzékelőjének 8 rétegű poliamid pántkötege, amely a légbevezetőben lévő zsalut mozgatja, ezzel befolyásolva a szellőzőlevegő mennyiségét a mindenkori belső relatív páratartalom függvényében.
Ezek a légbevezetők automatikusan, a helyiségben lévők mindenkori igényeihez igazítják a szellőzési levegőmennyiséget, így nem okoznak fölösleges hőveszteséget.
EMM automatikus működésű higro(pára)érzékelős szellőző, légbevezetők:
A helyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a bejutásra kerülő friss levegő mennyiségét.
Csak annyi levegőt enged be, amennyi ténylegesen a helyiség optimális levegőminőségéhez szükséges, ezáltal nem okoz felesleges fűtési energiaveszteséget.
EMF kézi beállítású szellőző, légbevezetők:
Ezeken a típusokon az átáramló levegő mennyisége manuálisan állítható be.
A beállítás függvényében a légbevezető szabályozza a helyiségbe jutó friss levegő mennyiségét.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve