Árnyékolástechnika

Az árnyékolók fontossága

Az árnyékolók biztosítják számunkra a nyugodt pihenést és a zavartalan mindennapi létezésünket.

Nem is gondolnánk, hogy naponta hányszor van szükségünk az árnyékolás különböző típusaira.

Használjuk a reggeli napi rutin készülődésnél, a fürdőszobában, konyhában, hálószobában. Étkezőnket és nappalinkat is védjük a kíváncsi tekintetek elől egyszerűbb és bonyolultabb árnyékolástechnikai rendszerekkel.

Árnyékolókat napközben munkahelyünkön használjuk a számítógépes eszközök tükröződésének védelmében, illetve az ott zajló háttérmunka zavartalan működését segíti.

Délutáni pihenő időben nyáron külső árnyékolókat is használunk teraszunkon, utána a lakásunkon belüli részeken is elfedjük a belátást az esti rutin időszakában.

Innovatív Reluxák

Reluxánk lehet ablakon kívüli és üvegek közötti kivitelű.

A reluxa az egyik legrégebbi árnyékoló típus, mert a korral haladó, mindig megújuló rendszerű.

A beltéri rendszerű reluxák 25 mm-es alumíniumtól a mai korban már eljutottunk a 16 mm-es fa rendszerű reluxáig.

Általában a fényvédelem jut elsőnek eszünkbe, hogy a nappal szembeni védekezést megoldjuk.

Erre alkalmasak a reluxák és a redőnyök is azonban, ha emeljük a védelem szintjét, akkor már a biztonsági zónába lépünk, amelyet redőnyeink tudnak nyújtani.

Hő- és Biztonsági védelem növelő Redőnyök

A nyílászárók elé építhető redőnyök egy plusz rendszert képeznek az esetlegesen kívülről érkező külső támadások ellen.

Csökkenthetik a betörésveszélyt, növelhetik az ingatlanba való bejutás idejét, sőt egy motoros redőny esetében meg is akadályozható a behatolás.

Energiatakarékosság szempontjából is fontos eszközök az árnyékolók, mert kevesebb napfény bejutása mellett kisebb energiába kerül a belső levegő lehűtése egy-egy forró napsütéses napon.

Téli hónapokban az ablakunk elé épített redőnyök megakadályozzák a hőhíd kialakulását, hiszen egy plusz hő (és biztonsági) védelmet rakunk a hideg üveg elé, ezzel fűtési rendszerünkben energiát takarítunk meg.

Redőny típusokból alapanyag alapján választhatunk műanyagból, amely szúnyoghálóval kombinálható és alumíniumból, amely sima és vakolható tokos szerkezettel beépíthető szúnyoghálóval kombinálva. Továbbá az extrudált alumínium a MABISZ által elfogadott betörésbiztos szerkezetű redőnyből, amely csak motoros kivitelben építhető be.

Az alapanyagok befolyásolják a redőnyök árkategóriáját is, amellyel párhuzamosan a biztonsági védelem szintje is növekszik.