Természetes fény – ez az egyetlen dolog, amivel nem lehet betelni otthonunkban. Ez és talán az alvás. Minél több ablak van egy otthonban, annál jobb. De mit tehetünk ha kicsi a hely, nagy az ablakfelület és sok a bútor és az ablak elé kényszerülünk helyezni bútorainkat? Mutatjuk! 

Tartsuk alacsonyan a bútorok profilját 

Fontoljuk meg, hogy bútorainkat néhány centiméterrel az ablakpárkány fölé helyezzük, ha maximalizálni szeretnénk a az ablak magasságát. Választhatjuk azonban azt is, hogy az ablakpárkány magassága megegyezzen a bútor magasságával, hogy a bútorok elhelyezése szándékosabbnak tűnjön. Ez különösen akkor hasznos, ha az adott bútor az ablak közelében van, de az oldalán nincs más hely vagy bútor.

Ágy az ablak előtt?

Nem igazán ideális ágyat az ablak elé tenni – ez valójában a jó feng shui ellentéte. De néha nincs más választásunk, különösen akkor, ha nem esztétikai, hanem kényelmi okokból szeretnénk nagyobb ágyat helyezni hálószobánkba. Semmi probléma! Csak annyit kell tennünk, hogy ragaszkodunk az alacsony profilú fejtámlákhoz vagy ágykeretekhez, így felettük még mindig bőséges fény áramolhat be. Ez viszont nem az a hely lesz ahova hatalmas kárpitozott fejtámlát választhatunk, bármennyire is szeretünk felülni és olvasni az ágyban. Használjunk extra párnákat, hogy szükség szerint ki tudjuk támasztani magunkat!

Mit tehetünk a nappaliban az ablak elé?

Ha a kanapét az ablak elé helyezzük, az nagyszerű módja annak, hogy szimmetriát adjunk a helyiségnek. A kanapénak elég alacsonynak kell lennie ahhoz, hogy megérintse az ablak alját, de ne legyen túl magas ahhoz, hogy sok fényt elzárjon.

Ha zöld hüvelykujjunk van, nagy eséllyel már olyan helyet keresünk, ahol minden növényünk elfér. Miért ne tennénk ki őket közvetlenül az ablak elé? Egy hosszú, alacsony asztal (vagy láda) minden természetes napfényt biztosít szobanövényeinknek, amire szükségük lehet, anélkül, hogy elzárná őket a szoba többi részétől. Ráadásul a zöld szín élénkebbé varázsolja otthonunkat. Egy konzolasztal ideális kialakítás erre a célra; a legtöbb tökéletes magasságú lesz. Mivel általában bejáratokhoz készültek, nagyon sekélyek is, így tökéletesek néhány növény számára és nem foglalnak túl sok helyet. Valamilyen tárolóval alatta még jobb, főleg egy szűk lakásban.