A fürdőszobában lévő ablakok természetes fényt biztosítanak ezekben a kis helyiségekben, és kiegészítik az egyéb fényforrásokat, például a fali és mennyezeti lámpákat. Természetesen csodálatos, ha a fürdőszoba ablaka nagy; azonban még egy kis ablak elhelyezése is rengeteg fényt juttathat a helyiségekbe, és csökkenthetik energiaköltségeinket. 

 

A fürdőszobai ablakok stílusa

A fürdőszobai ablakok fényt adnak, de a fürdőszoba általános stílusának is fontos részét képezik. Mutatunk néhány különböző fürdőszobai ablakötletet, amelyek bemutatjuk, hogyan változtathatja meg az ablak megjelenése a fürdőszoba stílusát. Ez segít megérteni, mire kell összpontosítani a fürdőszoba belső kialakításának tervezésekor.

 

  • Nagy ablak egy kis fürdőszobában

A nagy ablak éppen az, amire egy kis fürdőszobának szüksége van, hogy nyitottabbnak és tágasabbnak tűnjön. Nézzük ezt a fürdőszobát, a kád fölé általában kisebb, keskenyebb ablakokat szokás elhelyezni. Viszont nagyobb ablakok beépítésével is megőrizhetjük privát szféránkat, hiszen kiegészíthetjük redőnyökkel és függönyökkel is. A beáramló természetes fény még függönyökkel eltakarva is bőven elegendő lesz. 


  • Több fürdőszobai ablak a szoba egyensúlyához

Az ablakok száma egytől annyiig terjedhet, amennyi a fürdőszoba méretétől függően elfér. Természetesen más tényezők is számítanak. Egyensúlyt kell teremtenünk az alaprajz méretei, a bútorok és berendezési tárgyak arányai, valamint a kívánt stílus és hangulat között.


  • Fürdőszoba ablakok és tükrök

Ha lehetséges, gondoljunk az ablak és a tükör közötti kölcsönhatásra. Ha a fényre, vagy a fürdőszoba ablakából nyíló kilátásra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, az tükröződhet akár egy tükörben is. Egy fürdőszobában az ablakra merőleges falon elhelyezett nagy tükör felerősíti az ablakból érkező fényt.


  • Teljes falú ablakok fürdőszobákhoz

Egy egész ablakfal tükörfallal kombinálva feltűnő kombináció. Ezekkel az elemekkel a fürdőszoba világos és tágas lesz. A legjobb választás kisebb fürdőszobákba. 

Tervezzük meg együtt a fürdőszoba ablakainak elrendezését, lépj velünk kapcsolatba és kérj árajánlatot!