Manapság nagy elvárásaink vannak otthonainkkal szemben – talán azért is, mert nagyobbak, mint valaha. A szépség, a kényelem és a funkcionalitás nem alku tárgya, de a természettel való kapcsolat és a jó közérzet sem. De milyen ablakokat érdemes választani? Mutatjuk a legnépszerűbb trendeket!

Fehér helyett fekete

Jelenleg a legnagyobb trend a sok fekete. Ez fekete ablakkereteket és burkolatokat, fekete tetőket, fekete lámpatesteket és bútorokat, például étkezőasztalokat jelenthet. Sötét akcentusokat ad, amelyek mindenhez jól használhatók. Ez most nagyon népszerű megjelenés.

A fekete díszítés előnye, hogy minden stílushoz illeszkedik, és bármilyen helyen erős benyomást kelt. A fehér ablakkeretről a fekete modellre való átállás a hétköznapit is egyedivé alakítja. A fekete keretek és/vagy szárnyak kevesebb törődést igényelnek, időtállóak és tévedhetetlenül ideális keretet biztosítanak a külső látványhoz. Természetesen a fekete és a fehér nem az egyetlen választás. A szürke, mandula és bézs árnyalatok is népszerűek egy ideje, valamint az alumínium borítású ablakok (tömörfa belsővel) sokféle színben kérhetők, festett vagy porszórt bevonattal is kaphatók.

Több fényt beengedő ablakok

A egyre nagyobb és nagyobb ablakok beszerelése volt a trend az elmúlt évtizedben. Manapság a lakástulajdonosok minden eddiginél gyakrabban választanak olyan ablakokat, amelyek széles üvegfelületet tartalmaznak, hogy a lehető legtöbb természetes fénnyel árasszák el a helyiségeket. A nagy kiugró ablakok egyre népszerűbbé váltak, a nagyobb tokos ablakokat is egyre gyakrabban választják az általuk biztosított fény és légáramlás miatt.

Nyitás a külvilág felé

Az elmúlt évek egyik népszerű belsőépítészeti trendje az otthon belső és kültéri tereinek egyesítése. A lakástulajdonosok szeretnék kihasználni és a lehető legjobban egyesíteni a bel- és külteret, hogy jobban kihasználják otthonukat és közelebb legyenek a természethez. A nagy ablakok sokat segíthetnek e cél elérésében és a terek jobb összeillesztésében.

A cél elérésének legdrámaibb módja az ablakos ajtók hozzáadása, így nem csak kilátni, hanem ki is lehet jutni rajtuk. Egynél több óriás ablak hozzáadásával a terek egy újabb szintre emelkedhetnek, nyitottabbá és hívogatóbbá fog válni otthonunk.